Welke stijl past bij u?

Welke stijl past bij u?

Net als interieurstijlen zijn ook lampen in allerlei stijlen te vinden. De stijl van uw interieur is vaak een mengelmoes van meerdere interieurstijlen en dat geldt eigenlijk ook voor lamparmaturen. Een trendy lamp kan bijvoorbeeld ook passen in de industriële stijl en een klassieke lamp kan tegelijkertijd ook bij de brocante stijl horen. Lees welke lampenstijl wat inhoudt en hoe deze stijl leuk te combineren is met andere stijlen. U kunt namelijk net als bij het interieur meerdere stijlen lampen met elkaar combineren in een ruimte, om een origineel en warme inrichting te creëren.

Trendy

Deze stijl lampen verandert continu. Wat het ene jaar hip en trendy is, kan het volgende jaar alweer passé zijn. Als u op zoek bent naar hippe lampen die uw interieur een frisse look kunnen geven, dan kunt u echter het best eerst tussen deze stijl lampen zoeken. Het voordeel van trendy lampen is dat ze altijd veel gemaakt en verkocht worden. Of de trendy stijl nu meer klassiek is of design: u kunt altijd betaalbare exemplaren vinden. Over het algemeen is de trendy stijl altijd wel met andere stijlen te combineren.

Scandinavisch

De Scandinavische stijl is al even helemaal hot. Een Scandinavisch interieur is licht en vrij clean, maar tegelijkertijd erg huiselijk. De stijl komt terug in lamparmaturen die glad en vloeiend zijn vormgegeven, maar niet te strak zijn. Lampen hebben bijvoorbeeld een gladde, glimmende lampenkap maar de lampenkap heeft wel zachte en ronde vormen. Combineer de Scandinavische stijl eenvoudig met de industriële stijl en designstijl.

Brocante

De brocante stijl is een interieurstijl met een romantische twist. Lichte kleuren, zachte materialen, ronde vormen en krullingen in armaturen. De brocante stijl is een warme, romantische en elegante stijl. Ideaal om uw interieur warmer te maken en erg geschikt voor het lichtplan in bijvoorbeeld uw slaapkamer. Brocante past goed bij de oosterse en klassieke stijl.

Retro

Retrolampen hebben dezelfde vormgeving als lampen in de jaren 60 en 70. Wat in die tijd ultramoderne, trendy en design lampen waren, zijn nu retro lampen. Denk aan bolle vormen, vreemde vormen, opvallende kleuren en glimmende materialen. Retro sluit perfect aan bij moderne lampen en designlampen.

Oosters

De oosterse stijl kenmerkt zich door bronzen look materialen en verfijnde afwerkingen. Bronzen lampenkappen hebben bijvoorbeeld allemaal kleine gaatjes, waardoor het licht in de ruimte een speciale sfeer geeft. De oosterse stijl is leuk te combineren met de brocante stijl en de design stijl.

Modern

Bij de moderne stijl kiest u voor strakke vormgegeven lamparmaturen. De stijl komt in de buurt van de designstijl, maar is net wat breder en minder opvallend dan de designstijl. Bij moderne lampen kunt u denken aan witte, chroomkleurige en zwarte armaturen van glas of ander glad materiaal. De moderne stijl is gemakkelijk te combineren met trendy lampen, retrolampen en industriële lampen.

Klassiek

Houdt u van klassieke interieurs? Dan kunt u uw interieur een klassieker tintje geven met klassieke lamparmaturen. Denk hierbij aan nette lampen met dof glas, zilver-, goud- of bronskleurige frames en kroonluchters. De klassieke stijl laat zich uitstekend combineren met de brocante en oosterse stijl.

Industrieel

De industriële stijl maakt gebruik van zware materialen als metalen. De lamparmaturen zijn immers gebaseerd op de stevige lamparmaturen die in de industrie werden gebruikt. Het zijn dan ook vaak grote lampen, die erg opvallen in uw interieur. Lastig te combineren? Nee hoor, combineer de industriële lampen met de Scandinavische stijl of moderne stijl.

Design

Designlampen zijn exclusieve lampen. Ze hebben een erg origineel en innovatief karakter. Bij designlampen wordt alleen gebruik gemaakt van de beste materialen en daarom zijn deze lampen jarenlang goed. Design is altijd strak vormgegeven. Deze stijl lampen is goed te combineren met de Scandinavische stijl, maar ook met de retro stijl.

Bestel de mooiste lampen online voor iedereen!

Terug naar overzicht