Tuinverlichting led: praktisch en sfeervol

Tuinverlichting led: praktisch en sfeervol

In de tuin is sfeer erg belangrijk, maar tuinverlichting is tevens van belang vanuit praktisch oogpunt. Tuinverlichting met led geeft zowel sfeer als praktische verlichting.

Praktische tuinverlichting met leds

Zonder verlichting in de tuin is een tuin 's avonds laat en 's nachts pikkedonker. Als u vanuit huis naar buiten kijkt, ziet u niets. Ook niet als er insluipers zijn. Natuurlijk hoeft uw tuin niet compleet verlicht te zijn, maar wat lichtpuntjes hier en daar maken een tuin wel te allen tijde overzichtelijk. Als u even naar buiten loopt om iets uit de schuur te halen, of als u in het donker thuiskomt met uw fiets, dan hoeft u niet bang te zijn dat u bloemen plat trapt of in uw vijver loopt. Met subtiele verlichting over uw tuinpad, bij uw schuur, bij de deur van uw huis en eventueel bij uw buiten zithoek kunt u exact zien waar u loopt en hoe u zich door de tuin beweegt. Tuinverlichting van led kan de hele nacht aanblijven, als het moet, want leds zijn wel 85 keer energiezuiniger dan conventionele gloeilampen. Wilt u alleen licht als iemand in de tuin is? Dan gaat u voor sensorlampen.

Sfeer met tuin ledverlichting

Naast de praktische kant van tuinverlichting met led zorgt tuin ledverlichting ook voor de nodige sfeer in uw tuintje. Met deze 5 tips creëert u in no-time een warme tuinsfeer:

  1. Plaats verlichting laag bij de vloer en verlicht zo uw terras en/of tuinpad. Handig hiervoor zijn led spots.
  2. Plaats led strips tussen begroeiing en bestrating. Zo worden planten en bloemen verlicht, waardoor uw tuin meer diepte krijgt.
  3. Plaats spots onder bomen. Uw tuin oogt direct ruimtelijker!
  4. Plaats bij eventueel water of in ruime tuinen met veel gras of plantenbakken kleine lantaarns. Het licht weerspiegelt in het water en zorgt voor meer ruimtelijkheid.
  5. Heeft u een schutting? Dan mogen hier geen wandlampen of lantaarns aan ontbreken!

Bestel de mooiste ledverlichting voor in uw tuin op tuinlampenwinkel.nl

Buitenlampen

Terug naar overzicht