Tips voor verlichting in uw tuinhuis

Tips voor verlichting in uw tuinhuis

Heeft u ook een tuinhuis met overkapping in uw tuin? En wilt u daar ook graag tot in de late zomeravonden van genieten? Dan heeft u er al vast eens over nagedacht om er verlichting te plaatsen. U kunt ervoor kiezen om gebruik te maken van energiebesparende lampen. Wilt u tips over energiezuinige lampen voor uw tuinhuis? Lees dan onderstaande tips.

Tip 1: Ledlampen

Als u ervoor kiest om uw tuinhuis energiezuinig te verlichten, dan zijn ledlampen een goede keus. Daarnaast zijn er natuurlijk ook ledlampen die geschikt zijn voor buiten. Indien u de ledlampen onder de overkapping van uw tuinhuis plaatst, is het wel belangrijk om goed uit te zoeken of de verlichting geschikt is voor buiten. Hiermee voorkomt u dat de lampen beginnen te roesten, of dat de lampen het begeven door de vochtigheid buiten.

Tip 2: IP-normering

Gaat u lampen uitkiezen voor onder uw overkapping van uw tuinhuis? Let dan op de IP-normering van de lampen. Op de IP-normering kunt u namelijk aflezen hoe bestand de lamp is tegen vocht. Dit is natuurlijk essentieel als de lamp buiten komt te staan of te hangen. Een armatuur – de behuizing van de lichtbron – van minimaal IP65 is geschikt om onder uw overkapping of uw tuinhuis te plaatsen. Deze is namelijk volledig waterdicht.

Tip 3: Led-strips

Wilt u graag wat meer sfeer creëren onder uw tuinhuis of overkapping? Denk dan eens aan ledstrips. Deze zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor u een feestelijke sfeer kunt maken onder uw tuinhuis. Let er wel op dat de ledstrips zijn bestand tegen vocht. Sommige kunnen zelfs geschikt zijn voor onder water! Maar dat zijn ze niet allemaal, dus let goed op welke u aanschaft. Laat die gezellige zomerfeesten met vrienden en familie maar komen!

Bent u nog op zoek naar een tuinhuis waar u mooie verlichting in kunt gebruiken? In de 3D-configurator van Lugarde is het mogelijk om uw tuinhuis en de overkapping tuin op maat te ontwerpen. 

Terug naar overzicht