Tips voor uw lampen om te besparen op energiekosten

Tips voor uw lampen om te besparen op energiekosten

De kosten voor energie lopen hoger op dan ooit tevoren. Dat is natuurlijk niet aantrekkelijk. Het is wel heel belangrijk om daar dan iets aan te doen. De elektricien kan daar mogelijk bij helpen. Het is echter ook voor uzelf mogelijk om het nodige aan te doen. Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor ledverlichting in plaats van andere soorten lampen. Doe dit met alle lampen, ook als ze niet vaak gebruikt worden.

Gebruik timers en domotica

Het is ook belangrijk om te zorgen dat de lampen niet langer aan staan dan nodig is. Ruimtes waar u niet bent hoeven helemaal niet verlicht te worden. De andere lampen kunt u laten werken op timers of met behulp van domotica voor smarthomes. Op die manier wordt veel minder energie gebruikt. Wat dus ook direct terug te zien zal zijn op de energierekening. Bovendien kunt u hieraan sleutelen tot u de juiste standen heeft gevonden en optimaal bespaart.

Het licht van de dag benutten

Het is ook belangrijk om te beseffen dat daglicht heel belangrijk is. Zorg dat u daar het maximale uithaalt. Op die manier hoeft u namelijk minder te verlichten in huis. Laat het licht binnen waar dat kan en wanneer dat kan. Dit kan heel veel verschil maken, alleen al door bijvoorbeeld de rolgordijnen overdag te openen in de verschillende kamers in huis. Dit kan heel veel geld besparen op de lange termijn.

Gebruik minder lampen

Tot slot is het ook slim om minder lampen te gebruiken. Wanneer het niet echt nodig is om ergens in de ruimte of in huis een lamp aan te hebben, laat hem dan uit. Het is op die manier mogelijk om met veel minder verlichting te doen. Een leeslampje boven de stoel kan op veel avonden meer dan genoeg zijn. Dat maakt het dus ook meer dan de moeite waard om daarvoor te kiezen. Dit zal de rekening snel flink laten teruglopen voor u.

Vraag een ervaren elektricien om advies voor het besparen op uw energiekosten. 
 

Terug naar overzicht