Ledlampen

Waarom zou u voor een ledlamp kiezen als er ook nog tal van andere 'gewone' lampen zijn? Als u wilt bijdragen aan een duurzaam milieu en zelf ook wilt profiteren, kiest u voor ledlampen.

Energiezuinig

Ledlampen zijn ontzettend energiezuinig. Zo verbruikt een doorsnee ledlamp 85 procent minder energie dan een doorsnee gloeilamp. Natuurlijk zijn gloeilampen allang niet meer de meestgebruikte verlichtingsbron, maar deze vergelijking toont het best aan hoe energiezuinig een ledlamp nu eigenlijk is. Gloeilampen worden ook nog steeds verkocht, bijvoorbeeld als tijdelijke lampen bij verbouwingen. Gloeilampen geven veel licht en ze zijn het goedkoopst in de aanschaf. Als u echter voortdurend goedkoper wilt uit zijn met uw verlichting, kiest u juist niet voor de gloeilamp. Gloeilampen geven veel licht, maar ze hebben hiervoor wel veel energie nodig. Ook komt er komt veel warmte bij de verlichting vrij. Dit betekent niet alleen energieverspilling, maar ook brandgevaar als de lamp in aanraking komt met bijvoorbeeld de stof van uw gordijnen. Wilt u liever energiezuinig bezig zijn en uw huis of pand beschermen tegen brandgevaar van lampen? Dan gaat u voor ledlampen met alle bijhorende voordelen

Minder stroomverbruik

Ledlampen verbruiken dus 85 procent minder stroom dan gloeilampen verbruiken. Hiernaast gaan ledlampen over het algemeen veel langer mee. Ze kunnen immers gemakkelijker energie omzetten in licht en hebben hierdoor minder te lijden. De gemiddelde ledlamp gaat hierdoor 20.000 uur mee. Dit betekent dat de lamp 20.000 uur kan branden voordat deze kapot gaat. 

Uitvoeringen

Ledlampen zijn vernuftige lampen en zijn daarom in allerlei modellen, soorten en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo kunt u onder meer kiezen voor lampen die een soort kaarslicht afgeven, lampen die fel licht geven, zoals in etalages veelgebruikt wordt, en lampen die een warme gloed hebben, waardoor ze uitstekend te gebruiken zijn als sfeerverlichting. Voor iedere soort lamp zijn er overigens ledlampen verkrijgbaar. Of u nu een standaard peervorm zoekt of een lamp zoekt die u kunt 'insteken' in plaats van 'indraaien'. 

Kapot?

Zijn uw ledlampen kapot? Dan kunt u ze inleveren, want meestal kan zo'n 90 procent van de lamp worden hergebruikt. Zelfs na gebruik zijn ledlampen dus nog milieuverantwoord.