Een lichtplan maken in 5 stappen

Een lichtplan maken in 5 stappen

Bij een lichtplan maken, heeft u naderhand een compleet en handig plan klaarliggen voor alle verlichting in huis. U weet zo precies waar u welke soort lamp wilt hebben hangen of staan en waar deze aan moet voldoen om naadloos bij uw interieur aan te sluiten.

Wat staat er in een lichtplan voor in huis?

Allereerst in een lichtplan maken bedoeld om overal in huis passende stijlen lamparmaturen te hebben. Hiernaast kunnen in een lichtplan nog een aantal praktische dingen staan:

Met al deze informatie in een overzichtelijk plan weet u beter wat u voor lampen zoekt en welke lampen bij u in huis daadwerkelijk zullen passen. Met een lichtplan voor uw huis creëert u in no-time een mooi plaatje qua inrichting en lampencombinaties. Lampen sluiten mooi bij elkaar aan, terwijl u niet stug voor lampen uit dezelfde serie hoeft te kiezen. Het resultaat: mooie, passende keuzes voor lampen, die subtiel bij de rest van het interieur aansluiten.

In 5 stappen een lichtplan maken

Nu u weet wat er in een lichtplan voor in huis kan staan, om uw zoektocht naar passende lampen gemakkelijker te maken, kunt u aan de slag!

  1. Zet allereerst alle ruimtes van uw huis onder elkaar
  2. Zet hierachter wat u in deze ruimtes doet: slapen, tv kijken, lezen, eten, computeren, spelletjes spelen, koken, wassen/drogen, werken, aankleden, douchen en andere activiteiten
  3. Bekijk vervolgens welke stijl in de afzonderlijke ruimtes naar voren komt
  4. Let ook op de stoffen en andere materialen in de ruimtes
  5. Bepaal nu de stijl, materiaalkeuze en functies van uw lamp

Tip: heeft u veel stoffen interieurstukken, zoals gordijnen, tapijt, een stoffen bank en stoffen eetkamerstoelen? Kies dan voor lamparmaturen met een meer gladde uitstraling. Is uw interieur strak en modern ingericht met strakke, lederen banken, een tegelvloer en gladde muren? Dan doen juist lampen met een stoffen look het goed in uw interieur. Deze kunnen namelijk een warmere uitstraling aan het 'koudere interieur' geven.

Terug naar overzicht