Leds binnen en buiten

Een kamer en tuin zijn pas helemaal af en volledig ingericht met de juiste lampen. Lampen geven een kamer of tuin sfeer en als u voor een bepaalde kleur of vormgeving kiest, kunt u de kamer of tuin eenvoudig omtoveren tot een totaalplaatje in een bepaalde stijl.

Van vloerlamp tot spot in het plafond

Gaat u op zoek naar mooie lampen voor bij u thuis in de kamer, dan zult u nog versteld staan van de enorme keuze die u op het gebied van lampen heeft. Staande lampen, hanglampen, schemerlampen, wandlampen en spots: het aanbod is geweldig groot en dat maakt de zoektocht naar de perfecte lampen en lampencombinatie voor uw kamer er niet gemakkelijker op. Om te voorkomen dat u in een winkel of webshop door de lampen de peertjes niet meer ziet, kunt u dit stappenplan gebruiken om u heel gericht op uw ideale lampen voor in de kamer af te gaan.

Stap 1 Kijk rond in uw kamer of tuin

Neem de tijd om eens goed rond te kijken in uw kamer of tuin. Wat mist er? Waar wilt u verlichting plaatsen? Bent u gebonden aan lichtaansluitingen en zijn er wellicht lampen die u wilt behouden? Als u op zoek bent naar nieuwe lampen voor in de kamer, betekent dit immers niet dat u álle lampen moet vervangen. Kijk goed naar de kleuren en stijlen in uw kamer en denk na over hoe u de boel wilt veranderen met behulp van één of meerdere nieuwe lampen.

Stap 2 Maak een lijstje

Maar hierna, als u weet wat u wilt, een duidelijk lijstje. In de hoek wilt u bijvoorbeeld een mooie staande lamp, die afsteekt tegen de witte muur erachter. Op het dressoir wilt u misschien iets hips, iets dat uit het oog springt en uw kamer een beetje opfleurt en meer trendy maakt. En die mooie, hoge hal waar u aan de wanden planken en lijsten ter decoratie heeft, daar lijken spots wel een perfecte uitkomst te zijn. Noteer alles en schrijf erbij waarmee u bij de keuze voor een lamp rekening moet houden, zoals kleuren, materialen, de lengte van eventuele kabels en noem zo maar op.

Stap 3 Bepaal uw stijl

Voor u echt op zoek gaat naar uw ideale lampen, die nu netjes op een lijstje staan, bepaalt u de stijl. In lampenwinkels zijn lampen veelal op stijl gesorteerd en ook in webshops kunt u vaak eenvoudig op stijl filteren. Dat bespaart een hoop overbodige zoektijd en u kunt doelgericht uw lampen zoeken. U weet immers wat u wilt en zoekt!

Denk tot slot ook na over welke verlichting u in de lampen wilt hebben. Gaat u voor energiezuinige ledlampen die tegenwoordig ook heel sfeervol licht kunnen geven of wilt u bijvoorbeeld voor de lampen in zithoek lampen met een laag wattage hebben, zodat ze niet te fel schijnen als u 's avonds op de bank zit.

Het grootste aanbod van design lampen & verlichting vindt u bij LightBrands.nl

LightBrands.nl