Led tl buizen: 9 voordelen

Led tl buizen: 9 voordelen

Led tl buizen zijn net als alle andere ledlampen zeer energiezuinige verlichtingsbronnen. Dat ledbuizen veel kunnen verlichten met weinig energie is inmiddels wel bekend. De voordelen van ledverlichting eindigen echter niet hier. Er zijn nog wel 9 voordelen voor ledlampen als ledbuizen te benoemen.

1. Leds gaan langer mee

Nu gaan tl buizen sowieso langer mee dan andere verlichtingsbronnen, maar led tl buizen gaan nog langer mee. Om een idee te krijgen van hoeveel langer leds meegaan: spaarlampen en tl buizen hebben beide een levensduur van 5.000 tot 10.000 uur. De gemiddelde ledlamp gaat echter minimaal 20.000 uur mee.

2. Ledbuizen zijn ook geschikt voor specifieke ruimten als musea

Kunstobjecten, zoals schilderijen, zijn niet altijd bestand tegen alle soorten lichtbronnen. UV- en infraroodstraling kunnen schilderingen bijvoorbeeld beschadigen of valer doen kleuren. Led buizen zijn echter uitermate geschikt voor de belichting van kunstobjecten, omdat deze verlichting geen UV- en infraroodstraling geeft. Ook voor winkels en industrie waar met textiel of voeding wordt gewerkt, is ledverlichting een goede keuze. Door het minimale lichtspectrum, zonder UV- en infraroodstraling, heeft het licht geen impact op kleuren, stoffen en bederf.

3. Ledverlichting is tegenwoordig nog sfeervoller en warmer dan andere lampen

Eerder gaven led tl buizen en andere ledverlichtingsbronnen fel, koud en blauw licht. Een ledlamp gaf geen sfeer, maar dat is nu wel anders. Ledlampen kunnen nu namelijk ook hetzelfde, warme licht geven als een gloeilamp. Terwijl de led lamp toch energiezuinig blijft!

4. Led tl buizen geven direct goed licht

Een ledlamp hoeft niet als een spaarlamp eerst 'op te warmen', maar de lamp geeft direct goed licht. Dit voordeel heeft de led te danken aan het feit dat er geen gloeidraad hoeft worden opgewarmd, waar het licht vandaan komt. Ook led tl buizen geven direct goed licht, want deze buizen bestaan uit allemaal kleine led dioden.

5. Led lampen worden niet warm en zijn dus brandveilig

Doordat een led lamp minder energie nodig heeft om in een grote hoeveelheid licht om te zetten, wordt deze lamp tevens veel minder warm. Led tl buizen zijn daarmee brandveilig, zelfs met tientallen lampen bij elkaar in de grootste ruimten.

6. Ledbuizen zijn verkrijgbaar in alle kleuren!

Leds kunnen in werkelijk alle kleuren worden gemaakt. Zo kan een led lamp met gewoon een transparante behuizing allerlei kleuren uitzenden. Als een led meerdere 'pootjes' in de behuizing heeft, kunnen kleuren namelijk intern gemengd worden.

7. Led tl buizen kunnen nog beter tegen een stootje

Led tl buizen zijn steviger dan andere tl buizen. Nu zijn tl buizen sowieso steviger dan andere lampen, maar tl buizen bestaan uit ander materiaal waardoor ze nog beter bestand zijn tegen trillingen en andere bewegingsinvloeden en krachten.

8. Ledbuizen bevatten geen kwik

Ledbuizen bevatten geen kwik en hoeven dus niet als chemisch afval te worden vernietigd. Ook wanneer een ledlamp valt en kapot gaat, hoeft u dus niet bang te zijn van vrijkomend kwik dat giftig is.

9. Ledlampen zijn prettiger voor de ogen, omdat ze niet 'flikkeren'

Andere lampen 'flikkeren'. Dat is normaal niet te zien, maar hersenen signaleren deze continue flikkering voor de ogen wel. Andere verlichting vermoeit de ogen en het brein daarom meer dan ledlampen doen.

Bestel ledbuizen online op getled.nl

Led lampen bij Getled.nl!

Terug naar overzicht