Led strips: voordelen en toepassingen

Led strips: voordelen en toepassingen

Led strips zijn handige verlichtingstrips om objecten en ruimten mee te versieren. Vooral met kerst zijn de strips erg populair om het huis van binnen en buiten mooi te verlichten. Het voordeel van leds is dat dit eigenlijk geen echte lampjes zijn, maar dioden die licht kunnen uitzenden vanuit een kleine hoeveelheid energie. het zijn dus alternatieve energie zuinige lampen.

Oplichtende dioden

Dioden kunnen ontzettend klein zijn. Hierdoor kunnen strips met ledverlichting erg verfijnd zijn, waardoor ze eenvoudig in de kleinste hoekjes en gleufjes te integreren zijn. Bochten maken met een led strip is gemakkelijk, terwijl dit met een lichtkabel erg lastig kan zijn. Omdat leds veel langer meegaan, blijven led strips ook veel langer goed. Bij een lichtslang kan het nog weleens voorkomen dat een lampje kapot gaat en de lichtslang daardoor eigenlijk niet meer mooi verlicht.

Kleuren

Eén van de voordelen van ledverlichting is dat deze in erg veel kleuren te maken is. Daarbij is het bij strips met ledverlichting ook mogelijk om te spelen met lichtintensiteiten en kleurintensiteiten. Dit kan met zogenoemde multicolor led strips. Wat voor led strip er ook wordt gebruikt, de strip is meestal dimbaar, zodat iedere sfeer met de strip gecreëerd kan worden.

Wat u met led strips kunt verlichten

Met led strips kunt u eigenlijk alles verlichten wat u maar wilt. Enkele veel gebruikte toepassingen van objecten en ruimten zijn:

ledstrip interieur verlichting

Terug naar overzicht