Glas in uw interieur

Glas in uw interieur

Een veelzijdig en trendy materiaal dat in élk interieur past? We hebben het over glas. Glas is een product dat op zoveel manieren gebruikt kan worden, dat het in élke stijl te passen is. Daarnaast is het te combineren met tal van andere materialen, zoals bijvoorbeeld staal (of steel look), hout en kunststof. Wij geven graag enkele handige tips en tricks waarmee u glas in uw interieur kunt integreren.

Een glazen deur in uw woning

Wilt u ruimtes op een unieke wijze met elkaar verbinden? Zoekt u een manier om natuurlijk licht vrij spel te geven in uw interieur, maar toch met de nodige privacy? Dan kunt u kiezen voor een glazen deur! Glasdeuren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder satijnglas voor meer privacy. Tevens zijn er steel look deuren (met de uitstraling van stalen glasdeuren, maar dan verfijnder en lichter), en ook taatsdeuren.

Op meesteringlas.com vindt u een aantal verschillende glazen deuren, inclusief de prijzen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.

Kies voor glazen meubilair

En glazen meubel in uw woonkamer? We hebben het dan bijvoorbeeld over een glazen tafeltje of kastje. Een dergelijk glazen meubelstuk is dan écht een eyecatcher in uw interieur. Het glas zorgt voor een moderne en tijdloze uitstraling, maar met accessoires kunt u het gemakkelijk unieker en "eigen" maken. Zorg wel dat u het juiste glas gebruikt voor de tafel. Dit moet gehard / gelaagd glas zijn, zeker wanneer u kinderen in huis heeft wonen. U wilt natuurlijk niet dat ze vallen en zich bezeren aan de glasscherven.

Glas als decoratie: spiegels

Decoratieglas, bijvoorbeeld spiegels, zijn bijzonder geschikt om in het interieur te verwerken. Een spiegel maakt de ruimte optisch groter, dus dit is een goede wanddecoratie voor kleine ruimtes. Een spiegel hoeft overigens niet altijd maar aan de muur te hangen. Een spiegelend dienblad waar u kaarsjes op zet, is ook een mooi decoratief stuk voor op een salontafel of dressoir. Of wat dacht u van een spiegelend kastje?! Een unieke en bijzondere eyecatcher in het interieur. Dit werkt vooral goed in een romantisch, licht of modern interieur.


Hopelijk kunt u vooruit met onze tips op het gebied van glas in interieur. Heeft u zelf aanvullingen of ideeën? Laat het ons weten!


 

Terug naar overzicht