Buitenlampen kiezen en monteren in de tuin

Buitenlampen kiezen en monteren in de tuin

Buitenlampen vinden die bij uw stijl en tuin passen, is één ding. Buitenlampen vinden die voldoen aan de voorwaarden om bij u in de tuin gemonteerd te kunnen worden, is een tweede. Niet alle lamparmaturen zijn even weerbestendig en als u lang en veilig van uw buitenverlichting wilt genieten, zult u de lampen sowieso goed moeten monteren in de tuin.

Kies de juiste lamp

Buitenverlichting is doorgaans weerbestendig. Voor de armaturen wordt gekozen voor sterk hout, RVS, PVC, kunststof, aluminium of andere kunststoffen. Hangt uw buitenlamp op een open plaats in de tuin en krijgt deze daarom veel te verduren qua weersinvloeden? Kies dan voor de zekerheid liever voor RVS dat tegen corrosie bestendig is. RVS staat voor roestvast staal en niet voor roestvrij staal, wat veel mensen denken. RVS met een extra coating is daarom pas echt goed bestand tegen nattigheid en daarmee uitermate geschikt voor overal in de tuin.

Tip: bekijk voor u de winkel inloopt, welke stijl bij u past en welke stijl tevens bij uw tuin en tuinmeubilair past.

Monteer de lamp voor veilig gebruik

Voor de montage van uw buitenlampen naar keuze is het voornamelijk van belang dat u voor goede bekabeling zorgt. Kabels voor buiten zijn immers anders dan kabels voor binnen. Ook deze moeten namelijk bestand zijn tegen vocht. Kijk daarom goed bij de aanschaf van uw buitenlampen en buitenarmaturen dat u ook kiest voor kabels voor buitengebruik.

Veiligheid in uw tuin

Buitenverlichting kan voor mooie sfeerbeelden in uw tuin zorgen. Daarbij is het handig als u thuis komt, weggaat of even iets uit de schuur wilt halen terwijl het donker is. Hiernaast draagt buitenverlichting in de tuin ook bij aan uw veilige gevoel in huis. Verlichting laat zien dat u thuis bent. Inbrekers zijn minder geneigd om binnen te dringen. Bovendien weten ze dat ze met goede verlichting in de tuin gezien kunnen worden en blijven ze sowieso liever weg uit uw tuin.

Terug naar overzicht